
گروه سیاسی: رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیروزی اوباما در انتخابات ریاست جمهوری با شعار تغییر گفت: این تغییرات باید مبنای راهبردی داشته باشد، اما حرفهای روزمره و تکراری درباره بحثهایی مانند موضوع هستهای ایران که این روزها اوباما بیانکرد گام برداشتن در جاده غلط گذشته است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، علی لاریجانی در مراسم پنجمین دوره جایزه ملی کیفیت ایران سیاستهای غلط آمریکا در صحنه بینالمللی را باعث پیروزی تفکر تغییر در انتخابات آمریکا دانست و افزود: سردمداران جدید آمریکایی باید علائم درستی به ملل منطقه بدهند که نشان دهند نفرت عمومی مردم منطقه را از آمریکا فهمیدهاند؛ در این صورت است که میتوانند شرایط را تغییر دهند.
لاریجانی با اشاره به سیاستهای غلط دولت بوش در منطقه بخصوص در لبنان و فلسطین اشغالی گفت: آنها فکر میکردند میتوانند این منطقه را نیز در تیول خود داشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی سرگشتگی در سیاستهای آمریکا را باعث شنیده شدن صدای دیگران در منطقه دانست و افزود: کنفرانس آناپولیس برای یکسره کردن موضوع فلسطین یکی از این سیاستهای غلط بود به طوری که بوش مدعی شد تا پایان سال 2008 مساله فلسطین را خاتمه میدهد و به صلح میرسد.
وی با اشاره به موقعیت ژئوپلتیک برجسته ایران در منطقه و توان و ظرفیت بالای کشورمان افزود: کشورمان در 30 سال گذشته با همت و غیرت ایرانی برای دستیابی به فناوریهای نوین گامهای بلندی برداشته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ایران با این اقدام تقسیمبندی دروغین کشورهای اصلی و پیرامون را تا حدی بر هم زد.
لاریجانی افزود: این که میبینید در مقابل جمهوری اسلامی ایران در زمینه هستهای ایستادگی میکنند به خاطر این نیست که ایران خطر بمب اتمی دارد که اوباما هم به آن اشاره کرد، قصد اینها از این نوع حرفها این است که ایران جزو کشورهای دسته 2 و 3 است و نباید وارد عرصه فناوریهای نوین شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با تدابیر صحیح خود در 30 سال گذشته تا حدودی موفق بوده است، یعنی جمهوری اسلامی ایران توانست گامهای موثری بردارد و از این مسیر عبور کند.
لاریجانی تاکید کرد: آنها میخواستند کشورها را طبقهبندی کنند که موفق نشدند و امروز برای مشوش کردن افکار عمومی دنیا به برخی کشورهای عربی خلیج فارس نیروگاه اتمی میدهند که البته ما حساسیتی بر سر این موضوع نداریم.وی گفت: ایران باید برای آینده خود این گامها را برمیداشت و شرایط تولید و علمی خود را عوض میکرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که سیاست و راهبرد جمهوری اسلامی ایران باعث شکست یکجانبهگرایی آمریکا در دنیا شده است، گفت: مدیریت جهانی با قدرت نظامی امکانپذیر نیست.
وی با اشاره به یکجانبهگرایی آمریکا بخصوص بعد از حوادث 11 سپتامبر افزود: در اوایل تجاوز آمریکا به عراق؛ روسیه، آلمان و فرانسه با این اقدام مخالفت کردند، اما وقتی دیدند کارهای آمریکا پیش رفته است، عذرخواهی کردند و کنار کشیدند.
لاریجانی با بیان این که فقط جمهوری اسلامی ایران بود که مخالفت خود را با اقدامات آمریکا اعلام کرد، گفت: راهبرد ایران نشان داد که برای اداره دنیا احتیاج به همگرایی است و این پیام درست جمهوری اسلامی ایران بود.
وی با اشاره به حوادث 11 سپتامبر که آمریکاییها بعد از آن به بهانه دستگیری بنلادن، ملا عمر و مبارزه با مواد مخدر و تروریسم به افغانستان تجاوز کردند، افزود: در مبارزه با مواد مخدر نیز شاهد افتضاح بزرگی از جانب اشغالگران بودیم، به طوری که تولید 200 تن مواد مخدر در افغانستان در سال 2001 امسال به بیش از 9000 تن رسیده و جالب توجه اینکه بیشتر این مواد در مناطقی که تحت سیطره انگلیس است تولید میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: موضوع جالبتر اینکه اکثر مواد مخدر تولید شده در افغانستان از فرودگاههای بگرام، کابل و قندهار که در دست نیروهای ناتو است، به جزیره دیگوگارسیا که این جزیره نیز در دست آمریکا و انگلستان است ترانزیت و در آنجا توزیع میشود.
لاریجانی افزود: آمریکاییها با شعار ایجاد برج دموکراسی عراق را اشغال کردهاند، اما امروز شاهدیم که بیش از 800 هزار نفر از مردم عراق به دست اشغالگران آمریکایی کشته یا مجروح شده و خود آمریکاییها نیز متحمل تلفات سنگینی شدهاند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به سیاستهای کلی اصل 44 تصریح کرد: اگر دولت به ناچار از اول انقلاب فربه شده است، امروز شرایط اقتضا میکند که راه جدیدی انتخاب کند و باعث شود مردم در بحثهای اقتصادی دخالت کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دولت باید در بحثهای اقتصادی، ناظر باشد، درد تولیدکننده را بدرستی بفهمد، لوازم تسهیلکننده کسب و کار را فراهم کند و قوانین زائد را از میان بردارد، گفت: باید از حاکمیت دولتی بر بخشهای اقتصادی جلوگیری شود.
لاریجانی با تاکید بر اینکه جهش اقتصادی در کشور منوط به این است که امکانات اقتصادی در دست مردم باشد، تصریح کرد: این غلط است که برخی از دستگاههای دولتی فکر کنند هر قدر دستگاههای زیرمجموعه آنها فربهتر باشد، قدرت و تسلط بیشتری دارند.
وی گفت: این پیام در بخش حکمرانان باید بدرستی اجرا شود و بخشهای غیردولتی و مدنی هم آن را بخوبی درک و به آن عمل کنند.
لاریجانی تاکید کرد: باید میدان رقابت در بخشهای اقتصادی کشور بدرستی مهیا شود، زیرا میدان رقابت کلید پیشرفت است؛ پیشرفت کشور به رقابتهای مصنوعی نیست.
لاریجانی با تاکید بر اینکه در مجلس آمادهایم مقررات دست و پا گیر تولیدکنندگان و مخل رقابت را از میان برداریم، گفت: چه دولت و چه دستاندرکاران تولید باید در این زمینه گام بردارند.
وی با بیان اینکه امروز نیازمند یک سند اخلاقی تولید برای کشور هستیم، گفت: این سند میتواند راهنمای حکمرانان و هم جامعه مدنی ما باشد تا هرکدام حوزه کاری خود را بشناسند و از ظرفیت کشور بخوبی استفاده کنند.
لاریجانی با اشاره به ذخایر نفت و گاز کشور گفت: اگر مرتب از این کیسه مصرف کنیم، کسی به ما جایزه نمیدهد بلکه نیکو استفاده کردن از این منابع میتواند کشور را به یکی از مولفههای قدرت تبدیل کند.