کارشناس روابط بین الملل گفت : اوباما باید موضوع ایران رااز منظر رئیس جمهور جدید بررسی کند زیرا بحث ایران نه شبیه کره شمالی و نه مانند لیبی است بلکه ایران به عنوان کشور هسته ای و علمی مطرح است.
به گزارش شبکه خبر ، مهرابی کارشناس سیاسی در گفتگو با سایت شبکه خبر در خصوص شکست سیاست های بوش در منطقه خاورمیانه و چگونگی برخورد اوباما با این سیاست ها گفت: اساسا اوباما در مورد مسائل خاورمیانه و نقش جنگ افروزی هایی که بوش به نوعی آنها را دنبال می کرد دو راه حل را می تواند اتخاذ کند؛ ادامه دادن آن سیاست ها و یا دوری از آنها .
وی ادامه داد: با توجه به اینکه عملا گروه های طرفدار ایشان در بسیاری از موارد به خصوص آنتی بارها و مدافعین صلح تلاش می کردند با آمدن اوباما به صحنه سیاسی و قدرت در ایالت متحده آمریکا در زمینه اقدامات جنگ افروزانه بوش وقفه ایجاد کنند و این امیداوری برای این است که اوباما نیز عملا نسبت به این موضوع واکنش مناسب را اتخاذ کند.
مهرابی تصریح کرد: با حمایت گروه های طرفدار اوباما، وی شاید تلاش کند در زمینه هزینه های بالا در خصوص حضور ایالات متحده آمریکا در منطقه خاورمیانه و عراق و افغانستان به نوعی تغییر رویه ایجاد کند.
وی اظهار داشت: البته اوباما در حوزه نقد حضور آمریکا در مسائل خاورمیانه، حضور نظامیان آمریکایی را در افغانستان پذیرفته است و به نوعی مدافع حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان است و احساس می کند مهم ترین موضوع در افغانستان امروزه القاعده و طالبان و در عراق هم علاقه مند است حضور نظامیان آمریکایی در عراق به نتیجه مناسب برسد.
این کارشناس ادامه داد: ولی در هر حال هم اکنون نمی شود پیش بینی کرد که آیا اوباما عملا از وضعی که بوش دنبال می کرد کاملا دور می شود یا خیر ولی در هر صورت می توان امیدوار بود که عملا اوباما به عنوان رئیس جمهوری که تغییر و تحول را به عنوان شعار اصلی خود در انتخابات دنبال می کرد و تلاش می کرد با این شعار در حوزه های مختلف بتواند تاثیر موثری را بر سیاست گذاری داخلی و خارجی آمریکا دنبال کند.
مهرابی افزود: البته می توان امیدوار بود که اوباما در مسائل مربوط به سیاست های جنگ طلبانه بوش به یک سیاست چند جانبه گرایی روی بیاورد و عملا تلاش کند که از بحث اقدام، پیشگیری و تاکید بر راهکارهای نظامی به سمت استراتژی های اقتصادی و سیاسی سوق دهد و بتواند منافع ایالت متحده آمریکا را بیشتر به نوعی مورد وصول و وثوق قرار دهد.
وی گفت: به هر حال این امیدواری وجود دارد که اوباما در روند حرکت های 8 ساله بوش که عملا ماهیت تجاوزکارانه و جنگ طلبانه بود وقفه و یا تغییر و یا به عبارتی حتی رویکردهای نوینی در حوزه های این چنینی باز کند و از صرف تمرکز بر جنگ افروزی دور شود.
مهرابی در مورد سیاست های رئیس جمهور جدید آمریکا با ایران افزود: اوباما عملا در مورد ایران بسیارعلاقه منداست که به نوعی مسئله ایران حاد نشود چون در بسیاری از موضوعات و مسائلی که اوباما در مورد ایران طرح موضوع می کرد عملا تلاش می کرد در مورد ایران خودش را بسیار حساس و جدی نشان دهد.
وی تصریح کرد: اما به نظر بعید می رسد که لابی صهیونیستی به اوباما اجازه دهد که تصمیم گیری صادقانه و منفعلانه در مورد ایران انجام دهد و عملا احساس می شود اوباما از لابی صهیونیستی و فشاری که این لابی در ایالات متحده وارد می کند در مسئله هسته ای ایران تحت تاثیر این فضا قرار می گیرد.
مهرابی گفت: ولی اوباما باید این را بداند که امروز موضوع ایران از منظر یک رئیس جمهور جدید می تواند مورد بحث قرار بگیرد و بحث هسته ای ایران با عنوان یک رویکرد و راهکاری که نه شبیه کره شمالی است به عنوان یک کشور بی ثبات و نه مثل لیبی که عملا چیزی در چنته برای فعالیت های هسته ای نداشت به عنوان کشور هسته ای وعلمی مطرح است و باید یک رویکرد جدید و منطقی در مقابل ایران اتخاذ کند تا به نوعی در حفظ منافع ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران تضاد و تقابلی صورت نگیرد.